OVER ONS

Achtergrond

De Nederlandse Kunststoffen Chemie B.V. (NKC) is sinds 1974 actief als producent van coatings en kunststoffen voor de bouw en aanverwante toepassingsgebieden. Vanaf 1998 is NKC een familiebedrijf.

Door onze langdurige ervaring, brede kennis en een vooruitstrevend beleid hebben wij een zeer breed productenpakket, waarmee wij toonaangevend zijn in genoemde sectoren. Hierbij spelen aspecten als kwaliteit, toxicologische en dermatologische eigenschappen alsmede milieubeïnvloedende factoren een belangrijke rol.

Beheersing van deze aspecten wordt mogelijk gemaakt door een actuele productsamenstelling en een stringent uitgevoerd kwaliteits-, arbo- en milieuzorgsysteem. Ontwikkelingen in deze worden nauwlettend gevolgd, teneinde een in alle opzichten "up-to-date" product te kunnen leveren. NKC beschikt dan ook over een geïntegreerd KAM-zorgsysteem, waarbij wij reeds vele jaren ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd zijn.

Productenpakket

Het productenpakket is voornamelijk gebaseerd op epoxy en polyurethaan en bestaat uit een groot aantal productgroepen, waaronder:

  • staalbeschermingsproducten
  • betonreparatiemortels
  • gietmortels
  • coatings
  • impregneermiddelen
  • gietvloeren
  • injectieharsen
  • plamuren
  • houtreparatiemiddelen

De meeste producten uit ons assortiment kunnen worden geleverd in een oplosmiddelhoudende, oplosmiddelarme, oplosmiddelvrije of waterverdunbare kwaliteit. Geavanceerde productietechnieken maken het mogelijk dat zeer korte levertijden gehanteerd kunnen worden. Door toepassing van een uniek kleurenmengsysteem kunnen onze producten in elke gewenste kleur worden gemaakt.

Meer informatie over onze producten vindt u hier.

Verkoop

NKC beschikt in eigen beheer over alle benodigde productiefaciliteiten, alsmede een laboratorium voor ontwikkeling, kwaliteitsborging en verkoopondersteunende activiteiten. Wij leveren voornamelijk onder private label aan verffabrikanten en professionele applicatiebedrijven. NKC heeft geen directe verkoop van haar producten aan opdrachtgevers voor applicatie en levert daarnaast niet aan particulieren. Om deze reden beschikt NKC niet over een commerciële buitendienstorganisatie. Ook applicatiewerkzaamheden worden niet door NKC verricht.

Technische informatie betreffende NKC-producten en ondersteuning bij advisering en applicatie wordt door technische buitendienstmedewerkers van NKC, indien gewenst, gegeven.

Onze batchgroottes varieëren van 1 kg tot 10 ton. Dit alles in elke gewenste verpakking, van blik tot kunststof kokers.

De door ons geproduceerde producten kunnen ook onder private-label op de markt gezet worden. Hierbij heeft u als afnemer uiteraard een belangrijke invloed op de te gebruiken verpakking, de lay-out van de bedrukking of van het etiket.

Productgarantie

De producten van NKC zijn op basis van geselecteerde grondstoffen, welke aan een uitgebreide ingangscontrole worden onderworpen. Uitgebalanceerde recepturen en gestandaardiseerde productieprocessen zorgen voor een constante kwaliteit. Deze kwaliteit wordt getoetst aan de door NKC gestelde normen. Toegepast in een afgestemd systeem, gecombineerd met vakkundige applicatie is een optimaal resultaat gewaarborgd.